Sport Mental Coaching

Hypnose als therapie

In sport is naast het fysieke ( conditie, techniek, coördinatie, … ) ook het mentale aspect belangrijk om optimaal te presteren. En net zoals de fysieke vaardigheden kunnen ook de mentale vaardigheden getraind worden. Jouw succes is het resultaat van hard werken. Van doorzettingsvermogen. Op je bek gaan en weer overeind krabbelen. Van blijven geloven in jezelf !

Hoe gaat een sporter om met verwachtingen, tegenslagen en teleurstellingen? Bv. Het geven van een verkeerde pass, blessure, het publiek, een tegenstander, wedstrijdstress, kritiek van de trainer, terugkeren na blessure, ...

Onze omgeving, gedachten en gevoelens maken ons tot wie we zijn. Het is echter mogelijk een sporter te wapenen tegen aspecten die zijn prestaties negatief beïnvloeden en hem dus mentaal weerbaarder te maken.

Ik begeleid je individueel op dit traject.

Enkele topics :

 • omgaan met spanning
 • wedstrijdbegeleiding
 • visualisatie
 • focussen
 • veranderen van negatieve denkpatronen
 • motivatie
 • emotiemanagement

prijs:

 • 50 euro + intake gratis
 • 60 minuten + 15 minuten intake-gesprek

Hypnose kan en wordt ingezet als een vorm van therapie. Dit wordt ook wel hypnotherapie genoemd. Hypnotherapie is een kortdurende begeleiding door een hypnotherapeut die hypnose gebruikt om te helpen om  bepaalde doelen te bereiken. Hypnose als therapie wordt vaak gebruikt bij het stoppen met roken, afvallen en bij angsten en traumatische gebeurtenissen. Heel vaak zijn hulpzoekenden voldoende geholpen met slechts 1 tot 2 hypnose behandelingen terwijl de therapie bij een psycholoog of psychotherapie veel langer duurt en dus ook duurder uitkomt. 

Hypnose zorgt ervoor dat je bewustzijn en je onderbewustzijn op één lijn staan. Hypnose werkt zo goed omdat de meeste gedragingen die jij als storend ondervindt, in je onderbewustzijn zitten verankerd. Je onderbewustzijn is erg krachtig, het kan lichamelijke reacties creëren zoals allergieën, ziektes en chronische pijn. Maar ook mentale processen als een laag zelfbeeld, stress, angst, fobieën en zelfs verslavingen zijn negatieve gedragingen die in je onderbewustzijn zitten. Via hypnose vragen we je onderbewuste om dat negatieve gedrag niet meer te vertonen. Met behulp van hypnose en de kracht van je eigen onderbewustzijn, kan op een makkelijke manier het onderbewuste worden aangesproken om niet meer dat gedrag te vertonen.

Een korte powersessie is vaak voldoende om je te helpen of om een verandering teweeg te brengen. Via een korte en krachtige sessie kan ik bijvoorbeeld al de reactie van je lichaam veranderen, tachtig percent van de allergie-lijders die hulp zocht, had aan één sessie voldoende om voorgoed van die allergie verlost te zijn. Het aantal sessies varieert van persoon tot persoon. Uiteraard trachten ik te helpen binnen zo weinig mogelijk sessies, maar dat zal voor iedereen anders zijn aangezien elke behandeling individueel wordt aangepast. Vaak is na één sessie al een verandering op te merken in jezelf, en in de meeste gevallen is één sessie voldoende om je voorgoed van je probleem af te helpen.

Iedereen is anders en dus ook iedere hypnose-sessie. Samen bespreken we waar je mee worstelt en wat je triggers zijn. Onder hypnose spreek ik je onderbewustzijn aan om die triggers uit te schakelen, en om dat oude en negatieve gedrag te vervangen door een nieuw en positief gedrag. Wat ervaar jij als negatief? Wat zou je graag willen in plaats van dat negatieve? Tijdens een hypnose-sessie herprogrammeer ik je onderbewuste om dat oude, negatieve gedrag te schrappen, en een nieuw, positief gedrag in de plaats te stellen. Zo heb jij geen nood of behoefte meer aan een sigaret, overeten, bang worden, stressen, je onzeker voelen,... Vaak wordt hypnose onderschat, omdat de kracht van het onderbewustzijn wordt onderschat. Ik vraag jouw onderbewustzijn om zich zo te gaan gedragen zoals jij dat wil. Indien je gemotiveerd bent en je wil meewerken, dan biedt hypnose ongelofelijke resultaten.

Hypnose kan een snelle en permanente oplossing bieden voor bijna elk probleem. In theorie kan ieder negatief gedrag met behulp van hypnose vervangen worden door een positief gedrag. Het is veilig, eenvoudig en werkt onmiddellijk. Hypnose wordt daardoor ook gezien als een volwaardig alternatief of aanvulling voor medicijnen, medische ingrepen of therapie. Dankzij hypnose wordt de oorzaak van het probleem aangepakt, en niet enkel het symptoom. Ongeacht waar je last van hebt, hypnose kan je helpen. Of je nu wil afvallen, stoppen met roken, verlost worden van een angst of fobie, je depressie aanpakken, je pijn wil verlichten,.. Hypnose helpt ook heel goed bij stress en burn-outs, het kan je helpen om je stress te verminderen en je te helpen ontspannen, of om je stress te kanaliseren zodat je er beter mee om kan gaan.

prijs:

 • 125 euro
 • +/- 60 minuten