Move To Sports: bewegen voor iedereen

in kleine groep of individueel kan je op aangepaste toestellen je conditie opkrikken of op peil houden. 

Bewegen geeft een goed gevoel

Sporten en bewegen geeft energie. Zowel letterlijk als figuurlijk. Je lichaam en brein actief gebruiken, geeft een voldaan gevoel. Voor de meeste mensen geldt dat zij zich na het sporten veel beter voelen. Dit heeft ermee te maken dat tijdens het bewegen de stof ‘endorfine’ in de hersenen wordt aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat je je beter gaat voelen, omdat je meer ontspannen bent en tevreden voelt. Een derde reden om meer te bewegen, is het gevoel dat bewegen kan geven en de gezelligheid die bewegen met zich meebrengt.

Bewegen brengt u onder de mensen

Bewegen is zeker ook mogelijk in groepsverband. Hierbij combineer je de lichamelijke voordelen met het vergroten of onderhouden van je sociale contacten. Voor velen geldt dat het in groepsverband sporten of bewegen bijdraagt aan het plezier dat aan bewegen wordt beleefd. Bewegen in groepsverband maakt het bovendien makkelijker om bewegen vol te houden. Het is een stok achter de deur.

Ziektes voorkomen en te lijf gaan

Regelmatig bewegen is één van de goedkoopste en beste manieren om een betere gezondheid te krijgen en te houden. Lichamelijke beweging is goed voor het hart, de bloedvaten en de longen en verkleint de kans op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker. Maar het kan ook een heilzame werking hebben op mensen die al last hebben van een chronische aandoening. Denk daarbij aan hartziekten die te maken hebben met slagaderverkalking, maar ook ouderdomssuiker, botontkalking, beroerte en depressie.
Bij mensen met artritis kan lichamelijke beweging zelfs de pijn verminderen. Bewegen met beleid is hier wel het advies: ken en respecteer je grenzen.

Goed voor de hersens

Ook de hersenen hebben baat bij regelmatige beweging. Bewegen is goed voor het geheugen, het concentratievermogen en de verwerkingssnelheid van informatie. Er komt ook steeds meer bewijs dat bewegen het risico op het ontstaan van dementie vermindert en het proces van Alzheimer vertraagt. Dat komt waarschijnlijk doordat beweging ervoor zorgt dat hart- en bloedvaten in goede conditie blijven.

prijs Move To Sports: 

  • Coördinatie + aangepaste toestellen: 10 euro
  • duur: 60 minuten
  • 120 euro voor 12 beurtenkaart + 13de beurt gratis (1 jaar geldig)
Individuele begeleiding:
  • 35 euro
  • duur: 60 minuten

Multimove /Kleuter bewegen

Kleuters zijn nog heel beweeglijk en ondernemend. In de bewegingsles worden zij uitgedaagd hun eigen grenzen te ontdekken. Ook hier staat bewegingservaring opdoen in zoveel mogelijk verschillende situatie centraal, waarbij de nadruk ligt op de grondvormen van bewegen. Het kind leert zijn eigen lichaam kennen en de mogelijkheden dat het daarmee heeft, ook leren ze samenwerken en elkaar helpen.

datum volgt

prijs Kleuter bewegen:

  • 8 euro
  • duur: 60 minuten
  • 90 euro voor 12 beurtenkaart (1 jaar geldig)